Litt om

DataProdukt

DataProdukt AS er en total IT/dataleverandør som leverer alt fra små komponenter fra de fleste kjente merker til komplette dataanlegg/løsninger av alle størrelser med vårt eget FleXi Bilsystem som vårt ledende produkt.

Vi er en liten/mellomstor familiepreget bedrift som fra starten i oktober 1976 alltid har levd etter filosofien med kvalitet, stabilitet og trygghet. Vi har en unik rutine og erfaring, sterke hovedprodukter som har vært videreutviklet og forbedret over mange tiår og en svært fordelaktig variasjon av ansatte der enkelte har vært like mange år i bedriften som de yngste ansattes alder.

I et globalisert og kapitalstyrt marked er vi stolte av å være en liten/mellomstor bedrift som i motsetning til store konsern kjenner våre kunder, driver forretning med personlighet og leverer stabile kvalitetsprodukter og tjenester vi håper- og tror våre kunder er veldig fornøyde med.

Hos oss får du kvalitet, stabilitet og trygghet supportert med genuin og personlig kundeservice.

Våre ansatte

Finn Pedersen

Finn Pedersen

Gründer og Konsulent

Tommy Pedersen

Tommy Pedersen

Daglig Leder

Asbjørn Mathiassen

Asbjørn Mathiassen

Systemkonsulent og Programmering

Knut E. Hestvik

Knut E. Hestvik

Systemkonsulent og Økonomi

LITT HISTORIE OG FUN FACTS

Etablert 06.Oktober 1976 med en historie uten fisjonering eller fusjonering er DataProdukt AS mest sannsynlig en av landets eldste IT bedrifter. Satt i perspektiv var første datamaskin i planleggingsfasen en IBM 3740 i 1973, og det ble ved etablering i oktober 1976 innhandlet en IBM system 32 med kapasitet på 14kb minne og 5.1mb disk til den nette sum av 350 000 kroner, en betydelig sum på den tiden. I dette som var datamaskiners barndom behøvde ofte en maskin eget kontor på grunn av størrelsen. Det var ikke uvanlig at bedrifter fikk prioritere aircondition på maskinrommet mens de ansatte fikk klare seg uten.

Med regnskap som primær drift de første årene tok data sakte med sikkert over, og under siste halvdel av 80-tallet under et møte på Sortland i Nordland presenterte DataProdukt første utgave av dagens FleXi Bilsystem for Mazda Norge. Det egenutviklede bilsystemet ble introdusert under navnet Autos, og presentasjonen resulterte i driftsavtaler med flere Mazda bilforhandlere. Ved en senere anledning møttes DataProdukts gründer Finn Pedersen og IT ansvarlig for daværende Mazda importør, Kolberg Motors, på Torggata Bad i Oslo. Dette var det første av flere møter mellom de to partene, og resulterte i en avtale med DataProdukt AS som eneleverandør av bilsystem for Mazda Norge. Ett bilmerke ble til flere de neste årene, og gjennom 90-tallet befestet DataProdukt AS sin posisjon som en av de ledende leverandører av bilsystem i Norge med kunder som Mazda, Hyundai, BMW, Ford, Subaru, Toyota og Mitsubishi.

DataProdukt anno 1986

Gründer Finn Pedersen og hans daværende kone og daglig leder helt frem til 2011 Tove Norum i midten bak. Sittende i midten er Finn Pedersens far, Sverre Pedersen. Tommy Pedersens henholdsvis foreldre og bestefar. Våre fantastiske kunder som har vært med oss helt siden bildet ble tatt i 1986 vil kjenne igjen Anita Kristiansen og Sigmund Nordli, som var henholdsvis 21 år og 29 år i bedriften. Vi ser også to aldri så lite yngre utgaver av Asbjørn Mathiassen og Knut E. Hestvik, to bautaer i DataProdukts historie som fortsatt den dag i dag er sentrale brikker i firmaet.